Огнеборци предотвратиха унищожаване на паметници на културата в Стария Несебър

Снимки: ОДМВР, Бургас

Огън обхванал една от къщите в квартала

Днес около 03.32 часа в Районно управление – Несебър, е получено съобщение за пожар, възникнал в частен дом, разположен на ул. «Крайбрежна» № 30 в Стария Несебър. Към мястото на инцидента се отправили три противопожарни автомобила с десет огнеборци / два от Районна служба «Пожарна безопасност и защита на населението» - Несебър, и един от РСПАБ - Поморие/. Опасността била голяма предвид близостта на сградите в квартала, дървените им обшивки и риска огънят бързо да се разпространи и унищожи част от Стария Несебър, вписан от ЮНЕСКО в списъка на паметниците на Световното културно наследство.

Към улица «Крайбрежна» се отправили и полицейски патрули, които отцепили района и били в готовност да евакуират пребиваващите в околните сгради.

В резултат на предприетите от огнеборците действия пожарът е локализиран и потушен. Изгорели са около 130 кв.м. от покривната конструкция на къщата.

Предстои извършване на щателен оглед с цел установяване на причините за пожара. По първоначални данни вероятно се касае за заспиване с незагасена цигара.

По случая е образувано досъдебно производство.   

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK