Дипломира се випуск 2022 на Природо-математическия факултет на ЮЗУ

Снимка: Югозападен университет "Неофит Рилски" - Благоевград

Тържеството започна с музикален поздрав

На официална церемония днес дипломите си получиха абсолвентите от випуск 2022 от Природо-математическия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“, съобщават от институцията.

Тържеството започна с музикален поздрав от студенти и преподаватели от катедра „Музика“ с ръководител доц. д-р Бинка Добрева. 

Деканът на Природо-математическия факултет доц. д-р Елена Каращранова откри церемонията и поздрави абсолвентите, завършващи специалностите „Математика и информатика“, „Медицинска химия“, „Информационно системи и технологии“, „Педагогика на обучението по химия и физика“, „География и регионална политика“, „Регионално развитие“ и др.  

„Най-съкровеното човешко право е правото на лично щастие. Всеки го разбира посвоему, търси го посвоему. Светът днес е пред вас – свят за изява, за труд, за посвещение, за пътуване, свят за обич. Всеки от вас ще избере своята пътека в него и ще тръгне да търси своето щастие. Пожелавам ви да го намерите. И когато след години се обърнете назад, надявам се мнозина от вас да си спомнят за бялата сграда в Благоевград и да кажат на тези край тях „Аз съм учил в Природо-математическия факултет. Бяха щастливи години!“, каза в приветственото си слово към дипломантите доц. Каращранова.

„Най-важното нещо в живота е да живеете с достойнство и да не се поддавате на чуждото влияние – не се опитвайте да бъдете нещо, което не сте. Живейте като честни и състрадателни хора. Допринасяйте с нещо“, каза още доц. Каращранова.

Поздрав към абсолвентите отправи Красимир Андонов – директор на Дирекция „Национален парк Рила“. Той им пожела да бъдат здрави, да не се плашат от трудностите и  да се борят за целите, които са си поставили. 

Сред официалните гости на церемонията бяха още проф. д-р Иванка Станкова –  заместник-ректор по научноизследователската дейност и докторантското развитие на ЮЗУ „Неофит Рилски“ и проф. д-р Найден Шиваров – директор на Националния STEM център към Министерството на образованието и науката. 

По време на тържеството проф. Шиваров отбеляза, че в ЮЗУ „Неофит Рилски“ е открит първият университетски STEM център и сподели, че съвсем скоро в университета ще бъдат изградени STEM центрове в областта на природните науки и роботиката. 

На тържествената церемония се дипломираха 114 абсолвенти в ОКС „Бакалавър“ и ОКС „Магистър“ от 22  специалности. Бяха връчени и 49 свидетелства за следдипломна квалификация „Учител“.

По традиция отличниците на випуска получиха плакет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ за показаните високи резултати в процеса на своето обучение.  Дипломите на отличниците връчи проф. д-р Найден Шиваров. 

Първенец на випуска е Сийка Кесева, завършваща специалност „География и регионална политика“, с успех 5.98 от семестриалните изпити и 6.00 от държавните изпити.

Сред отличниците, които получиха плакет са и Филип Сотиров, Фатме Бабечка, Айсел Бим, Росица Карадакова, Иванка Гълъбова, Айше Джугдан и Медиха Топалова. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK