Нинова в Разлог: Единствено БСП се борим срещу джендър идеологията в училищата. Подкрепете ни!

Снимки:

„Ние се борим за мир, високи доходи, запазване на българското семейство и защита на българските деца“

„За много краткото време на седемте месеца в редовното правителство се погрижихме за децата, младите, работниците, работещите бедни, социално слабите и пенсионерите.“ Това заяви лидерът на БСП и водач на листата на "БСП за България" в 1 МИР Благоевград Корнелия Нинова на среща с жители на Разлог. С нея бяха и кандидати за народни представители от листата на социалистите.

Пред присъстващите председателят на партията изложи как са го направили: „Осигурихме безплатни детски градини и ясли. Увеличихме майчинството и детските надбавки. Осигурихме безплатни учебници на децата от 1-ви до 12-ти клас. Младите семейства, които имат деца, работят и се осигуряват, получиха необлагаем минимум - 600 лева за едно дете и 1200 за две. Погрижихме се за работниците и най-вече работещите бедни, като по наше настояване, 42 пъти внасяхме законопроект минималната заплата да стане 50% от средната. Над половин милион българи работят на минимална заплата. Увеличихме и ваучерите за храна на работниците от 80 на 200 лева“, посочи тя.

Нинова засегна темата и от последните дни с изказванията на служебния кабинет, че минималната заплата ще бъде 940 лева: „Това е нашето предложение да е 50% от средната. Но това трябва да стане сега а не чак през 2024 г. “

И продължи с примерите за свършеното от партията: „По време на редовното правителство се увеличиха пенсиите средно с 39%. Социално слабите семейства получиха по-висока подкрепа за ток и дърва. Замразихме цената на тока за домакинствата в най-тежките зимни месеци и по време на войната. Също така сложихме таван на цената на тока за фирмите, за да помогнем на икономиката. В резултат на тези действия 20 млрд. лева стигнаха до народа за подкрепа и застанахме на първо място в Европа по промишлено производство", обясни Нинова.

В момента БСП отново предлага да има таван на цените на основните храни, защото инфлацията, бедността и неравенствата са най-големият проблем. „Първите два месеца срещнахме жестока съпротива. Сега вече се говори за една половинчата мярка - таван на надценките. Това няма да свърши работа. Трябва да има таван на цените, както в много европейски държави", заяви тя.

Като втора важна тема Нинова открои войната и мира. Докрай ще отстояваме неутралитет на България по отношение на тази война. Да се спре с изпращането на военна помощ, да започнат преговори и да се  установи  траен мир“, категорична е тя. 

Нинова обърна внимание и на темата с  Паметника на Съветската армия. „ГЕРБ, ПП и ДБ взеха решение той да се премести. Ние направихме жива верига около него, протестирахме. Нашата позиция е да не се рушат паметници в България - това е миналото ни, историята ни, паметта ни и те не трябва да се пипат“, категорична е тя.

Третата изключително важна тема за партията са децата и семейството. „Тази битка я водим от 5 години, когато за първи път спряхме Истанбулската конвенция в парламента. Тя въвежда т.нар. “трети социален пол“, който е нещо различно от мъж и жена. Това нещо настъпва с ужасна сила вече и тук“, предупреди Нинова.

„Съдът по правата на човека в Страсбург преди един месец взе решение по повод дело в Литва, че тази идеология може и трябва да се преподава в училищата. След това, Европейската комисия прие решение преди 3 седмици, че ЕС ще ратифицира Истанбулската конвенция от името на всички държави, въпреки че шест държави не сме съгласни с това. Много пъти съм писала до европейски институции и до Партията на европейските социалисти, че това не отговаря на българската Конституция. Отговорът  е – променете си вътрешното законодателство“, обясни тя.

„Ние, българските социалисти, не сме съгласни с това. Уважаваме българската Конституция,  българското семейство,  традиционните семейни ценности. И не ни пипайте децата! Всеки над 18 години да решава сам как да живее живота си, но не промивайте съзнанието на малолетни деца.Нека да си пазим децата – да бъдат момчета и момичета. Масово  вече навлиза в документите да не пише майка и баща, а „родител 1” и „родител 2”, предупреди още Нинова: „От всички партии единствено БСП се борим за спиране на джендър идеологията в училищата. Подкрепете ни. Това е кауза. Децата са кауза.”

По нейните думи още един приоритет за БСП е въпросът за земеделието, продоволствието и храната. „Трябват на всяка цена държавнически усилия за земеделието. Да осигурим продоволствието и храната на българския народ. За това са необходими 3 стъпки и ние сме решени да ги свършим -  да се възстановят „Напоителни системи” и да се вържат към язовирите. Второ - да се изравнят или да се доближат до европейските субсидии нашите и трето - намаляване на ДДС на някои храни“, посочи тя като дългосрочни приоритети на БСП. 

На финала Нинова заяви: „Българските социалисти се борим за мир, високи доходи, запазване на българското семейство и защита на българските деца. Подкрепете ни с номер 1 в бюлетината“, призова лидерът на БСП.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK