Община Сандански осигури два нови сметосъбиращи автомобила

Снимки: Община Сандански

Специализираната техника е на обща стойност 528 000 лева

Два нови специализирани камиона за сметосъбиране и транспортиране на битови отпадъци бяха закупени от община Сандански.

Специализираната техника е на обща стойност 528 000 лева и днес, с тяхното освещаване, бяха предоставени за нуждите на „Стройкомтранс“ ЕООД.

За първи път общинското дружество „Стройкомтранс“ ЕООД ще разполага с чисто нови сметосъбиращи камиони, осигурени от община Сандански. Новозакупената техника е от изключително важно значение, с оглед оптималната работа по почистването и поддържането на чистотата в града и общината.

Машините за сметосъбиране са единствените от този клас и вече работят по график. Те са мултифункционални, много мобилни и маневрени, подходящи за градска среда и осигуряващи много по-добро сметосъбиране и извозване.

Осъвременяването на техниката на общинските предприятия продължава и е сред приоритетите на община Сандански за поддържането на чистотата в общината.

Същевременно, община Сандански е в процедура по закупуване и на нова специализирана каналопочистваща вакуум машина /ВОМА/ за поддържане на водопроводната и канализационната мрежи и извеждане на мръсната вода. Очаква се машината да бъде доставена до два месеца.

Югозападните Еко Инсталации, които сепарирт и компостират отпадъците на три общини - Сандански, Кресна и Струмяни, до края на месец февруари 2023 г. ще се сдобие с нов специализиран тежкотоварен автомобил за нуждите на дружеството.

Обновяването на техническата и материална база на общинските дружества ще подобри тяхната работа и ще повиши ефективността при поддържането на градската среда чиста и приветлива.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK