Дрогиран и без книжка превозвал 39 мигранти

Снимка: Infomreja.bg

Мигрантите са задържани за срок до 24 часа

Товарен автомобил, превозващ 39 мигранти, е установен с ломското село Аспарухово.

В полицейския арест на РУ Лом за 24 часа са задържани водачът му и водач на „пилотен“ лек автомобил.

На 02.02. около 11,00 ч. в с. Аспарухово, общ. Медковец, служители местния полицейски участък спрели за проверка товарен автомобил "Ивеко Дейли" със софийска регистрация, собственост на софийска фирма, управляван от 35-годишен водач от столицата. При извършената проверка в товарното отделение на автомобила са открити 39 чужденци без документи, представили се за сирийски граждани - 24 мъже, 4 жени и 11 деца.

Мигрантите са задържани за срок до 24 часа, като предстои да бъдат настанени в Специален дом за временно настаняване на чужденци.

При извършената проверка е установено, че водачът на буса е неправоспособен, както и че управлява под въздействието на амфетамини, отчетено с дръг тест.

От предната седалка до водача е иззета мъжка чантичка, съдържаща 1,08 грама марихуана, намиращи се в пластмасова опаковка от шоколадово яйце, под формата на суха зелена тревиста маса и 0,97 грама полиетиленова опаковка амфетамин.

В непосредствена близост до товарния автомобил е забелязан лек автомобил "Ауди А 6" със софийска регистрация, със затъмнени стъкла, който бил спрял, с работещ двигател. Автомобилът потеглил незабавно след спирането на буса от полицейските служители. В резултат на предприетите заградителни мероприятия лекият автомобил бил спрян от служители на РУ Лом на КПП Кошовете.

При проверката е установено, че е управляван от 28-годишен криминално проявен от Лом. И от двата автомобила са иззети мобилни радиостанции. На двамата водачи е наложено задържане до 24 часа по ЗМВР.

По случаите са образувани 4 досъдебни производства, работата по които продължава под наблюдението на прокуратурата, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK