Новите депутати от област Благоевград! Вижте ги кои са

Снимка: Infomreja.bg

ГЕРБ и ПП получават 3 мандата

Новите депутати от област Благоевград са 11.

ГЕРБ получава 3 мандата, който са за водача на листата и бивш транспортен министър – Росен Желяков. Отново с рекорден брой преференции се нарежда „вечният депутат“ от Симитли – Стефан Апостолов.

Третото място е за кандидата от Петрич – ново лице за парламента, Костадин Стойков.

От първата в страната политическа сила и втора за областта – ПП, представители в парламента от Пиринско вероятно ще бъдат Андрей Гюров, Вл. Табутов и Станислав Кимчев. От пресцентъра на партията обявиха: "Уверяваме ви, че в най-скоро време ще бъдете информирани за имената на нашите представители в следващия Парламент".

Два мандата получава ДПС. Партията събра много голям процент подкрепа в областта и се нареди на трето място. Делян Пеевски се завръща като депутат в парламента, благодарение на събраните преференции в Благоевградско, но не и във Велико Търново, където също бе кандидат. Другият представител е Елхан Кълков.

По един мандат ще имат партиите БСП, ИТН и ДБ. От листите им влизат само водачите, които са съответно: БСП - проф. Георги Михайлов, ИТН - Виктория Василева, Демократична България - адв. Иван Димитров.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK