Условна присъда за дупничанка, крила дрога в дамската си чанта

Снимка: Infomreja.bg

Обвиняемата се призна за виновна

Наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца, изтърпяването на което ще бъде отложено за изпитателен срок от 3 години, наложи Районен съд – Дупница, по отношение на 32- годишна дупничанка, която се призна за виновна в държане на високорискови наркотични вещества. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата на подсъдимата. Съдът възлага на съответен инспектор от РУ „Полиция“ по местоживеене на обвиняемата полагането на възпитателни грижи през изпитателния срок.

М. С. /неосъждана/ се призна за виновна в това, че на 14.04.2022г. в гр. Дупница, в дамска чанта, без надлежно разрешително държи (в себе си) високорискови наркотични вещества по смисъла на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите (ЗКНВП), а именно – един брой топче, съдържащо хероин с нето тегло 3,24 гр., на стойност 388.80лв. и един брой малко полиетиленово топче, съдържащо кокаин с нето тегло 0,089 гр., на стойност 19.58 лв., или всички наркотични вещества на обща стойност от 408.38 лв.

Определението на РС – Дупница, с което по отношение на обвиняемата е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца, изпълнението на което се отлага за срок от 3 години, е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK