219 безстопанствени кучета са кастрирани и обезпаразитени в Перник

Снимка: Infomreja.bg

От началото на годината са осиновени 210 кучета, 90 живеят в чужбина

219 безстопанствени кучета са кастрирани и обезпаразитени в Общинския приют в Перник. Част от животните са заловени по сигнали на перничани. Продължава и кампанията за кастриране на домашни животни, като за първите четири месеца на 2020 г. в приюта са обработени 20 домашни любимци. Партньорите на Община Перник от Фондация „Четири лапи“ пък за няколко месеца успяха да извършат манипулация на 331 кучета.

Добра новина е, че все повече кучета се осиновяват от общинския приют. През миналата година осиновени бяха 271, а само от началото на тази година броят им е 210, като 90 от тях в чужбина.

Работата ще продължи през цялата година. Всеки стопанин на домашно куче може да заяви желанието си в деловодството на Община Перник, в кметството по местоживеене или на телефон 0884 458 769. Освен това всеки, който иска да се сдобие с домашен любимец, може да позвъни в приюта. Фондация „Четири лапи“ също ще продължи работата по кастрирането и чипирането на заявените домашни животни на територията на общината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK