България продължава да бъде в лилаво заради КОВИД

Снимка: Infomreja.bg

Кърджали е в червената зона

Три от петте региона в страната са в етап 3 по заетост на интензивните легла в болниците, показват данните от картата на епидемичната обстановка по региони, публикувана на страницата на Единния информационен портал.

На фона на продължаващото влошаване на обстановката в страната оптимистични новини идват от област Благоевград. Това е първата област, която първа почва да излиза от петата вълна. 7-дневната заболеваемост за област Благоевград е минус 24%.

Два от регионите са в по-ниския етап 2, като регионът, в който попадат областите Плевен, Русе, Велико Търново, Габрово и Ловеч, се очаква да премине в етап 3, показва картата.

По данни на Националния център по заразни и паразитни болести само област Кърджали е в червената зона, а останалите области в страната са в тъмночервената зона по заболеваемост на 14-дневна база.

Още една област преминава прага от 2000 новозаразени с коронавирус на 100 000 души – Перник. Има и нова област, която преминава прага 1000 на 100 000 – Добрич.

Общата заболеваемост за страната се повишава до 1684 на 100 000 спрямо 1643 вчера. Днес няма области с рекордна дневна заболеваемост за последните 14 дни.

За последните седем дни има ръст на заболеваемостта за страната с 16% спрямо предходните седем дни.

При София-град засега няма промяна и пречупване на върха. 7-дневната заболеваемост за областта е 3%.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK