Българите, пристигащи в Абу Даби – с PCR, под карантина и с проследяваща гривна

Снимка: pixabay

Това се предвижда в нови правила за влизане в емирството

Абу Даби изисква за пристигащите от България граждани PCR тест и карантина, като ще им бъде поставяна и проследяваща гривна.

Това се предвижда в нови правила за влизане в емирството, които са в сила от 3 май 2021 г.  

По информация на посолството ни в Абу Даби ваксинираните срещу коронавирус, пътниците от държави, които не са в категорията «зелени страни», включително и България, трябва да си направят PCR тест при пристигане в емирството, да се поставят под карантина за пет дни с проследяваща гривна, като друг PCR-тест се прави на четвъртия ден от пристигането в страната.

На неваксинираните пътници, които влизат в Абу Даби от България, е необходимо да се направи PCR тест при пристигане. Те трябва да се карантинират за 10 дни, като им се поставя проследяваща гривна и им се прави друг PCR тест на осмия ден.

Остава задължително изискването за представяне преди всеки полет до и от Абу Даби на отрицателен PCR тест, направен в рамките на последните 72 часа преди пътуването.

Ако се пътува през Абу Даби като турист до Дубай или друго емирство е необходимо входната виза да бъде издадена в Абу Даби. Туристически визи, издадени в Дубай или други емирства, се приемат само, ако пътникът е с произход «зелена държава», сред които България не е към момента.

Пътуване от Абу Даби до Дубай или друго емирство се извършва само с шофьор на компанията «Etihad», автобус на «Etihad Express» или летищно такси.

При пътуване до летището в Абу Даби от друго емирство на влизане в Абу Даби трябва да се представи отрицателен тест за Covid-19, валиден в рамките на 48 часа. Tози тест не освобождава/замества теста, който е необходим за полета.

Подробна информация за условията за влизане в Абу Даби е публикувана на сайта на МВнР на https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/29470

При необходимост българските граждани могат да се обърнат към посолството на България в Абу Даби, Обединени Арабски Емирства на следните телефони:  00971 2 6443381; 00971 2 6443383; 00971 2 6443384 или на еmail: [email protected]

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK