Даниел Лорер: Служебното правителство постави рекорд за възбуждане на гражданско недоволство

Снимка: БГНЕС

Той визираше вчерашния протест срещу преговорите с Газпром

"Служебното правителство постави рекорд за възбуждане на гражданско недоволство". Това заяви пред Нова телевизия бившият министър на иновациите и растежа Даниел Лорер, визирайки вчерашния протест срещу преговорите с Газпром.

Българите разбраха, че диверсификацията от руския газ е възможна, категоричен бе той. По думите му служебният кабинет всява страх и паника. Лорер определи създаването на кризисен енергиен щаб като напълно излишно.

Той посочи, че Интерконекторът с Гърция е изключително важен за България. Правителстсвото на Борисов го забави 12 години. Дано Гълъб Донев не повтори неговата грешка, добави Лорер.

За шест месеца Продължаваме промяната показа как България може да се управлява по открит начин. Направихме повече от тези, които управляваха предишните 12 години. Завършихме интеконектора, вдигнахме пенсиите и заплатите, приехме ПВУ, изтъкна бившият министър.

Той коментира и напрежението между ПП и президента Румен Радев. Според него служебното правителство е илюстрация как президентството иска да управлява страната. Когато сменяш ръководствата на НАП и Агенция "Митници", това означава, че искаш да имаш контрол над приходните потоци. Рокадите са политически, допълни Лорер.

Той изтъкна, че служебното правителство може да забави много стратегически инициативи за България. Бившият министър определи това като тревожно.

По отношение на предстоящите избори Лорер посочи, че ПП и ДБ споделят еднакви ценности. В следваща управленска конфигурация може пак да бъдем коалиционни партньори. Дали ще се явим като коалиция на вота на 2 октомври ще бъде решено от Националния съвет на партията, каза още Лорер

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK