Родител сигнализира за бездомни кучета в Банско

Снимка: Infomreja.bg

Общината от своя страна е получила всички уведомления от граждани

Родител сигнализира за бездомни и агресивани кучета в Банско.

Сигнали са подадени до 112 и Община Банско. Общината от своя страна е получила всички уведомления от граждани за бездомните животни и ще бъдат предприети необходимите мерки. Това увериха служители на Община Банско след отправено питане от медията ни.

Към момента обаче сигнали до институцията за нахапани и нападнати хора не са подавани.

Страхът от безпризорните животни обаче остава. Радиана Атанасова е обезпокоена да се движи по града с детето си и да го оставя да играе в детските площадки. Причината – има твърде големи кучета, които обикалят и не всички са дружелюбно настроени.

Атанасова се притеснява, че популацията на животните се увеличава, а законът не предвижда по-радикални мерки за защита на гражданите. 

Какво всъщност има право да предприеме всяка Община? Законът предвижда служители да уловят животните, да ги чипират и кастрират и след това да ги пуснат отново в средата, от която са взети.

Така пред гражданите на различни общини на дневен ред е съжителството с животните и осигуряване на безопасността на хората.

„Този проблем не е само в Банско. Това е проблем в почти всеки български град, но това не означава, че за него няма решение. Моите опасения и страхове да се разхождам в градския парк се оказаха споделени с още много хора от града. И тук е мястото да кажа, че не би трябвало да се очаква да се случи най-лошото“, казва Радиана.

Кучетата стоят и като първа сигнална точка от темите в Благоевград. Поне 23 са обитаващите централната градска част. Сигналите за агресивни кучета към Общинския инспекторат са десетки. През миналата седмица животните са нападнали трима души в рамките на час, за което съобщи ИНФОМРЕЖА.

Кметът на Благоевград заяви пред медията ни, че липсата на средства за изграждане на приют води до липсата на защита за гражданите. Оказва се обаче, че има и природозащитници, които страстно спорят по темата с твърдения, че хуманността към животните е по-важна, пренебрегвайки здравето и живота на човек. Това противопоставя обществото по поредната тема, по поредния проблем, допринасяйки за нагнетяването на напрежение, но не и адекватно решение – не от общините, а на национално ниво.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK