В затвора, без книжка и с глоба е шофьор от Сандански, карал дрогиран

Снимка: Infomreja.bg

Подсъдимият е осъден да изтърпи наказание “лишаване от свобода”

Окръжен съд - Благоевград наложи наказание “Лишаване от свобода” за срок от 1 година и 2 месеца на подсъдим, шофирал след употреба на високорискови наркотични вещества.

Тричленен състав на Окръжен съд – Благоевград отмени присъда на Районен съд – Сандански, с която мъж, шофирал след употреба на наркотични вещества, е признат за невиновен.

След анализ на събраните доказателства по делото, въззивната инстанция постанови нова присъда и призна подсъдимия П. М. Д. за виновен в това, че на 16.10.2018 г., около 18.55 часа, в град Сандански, по улица „Свобода”, в посока изхода на града, е управлявал моторно превозно средство - лек автомобил, след употреба на високорискови наркотични вещества - амфетамин и тетрахидроканабинол, установена със съдебно химико-токсикологична експертиза - деяние, което е престъпление по чл. 343б, ал.3 от НК.

Подсъдимият е осъден да изтърпи наказание “лишаване от свобода” за срок от 1 година и 2 месеца, при общ първоначален режим за изтърпяване на наказанието.

Освен това на П. М. Д.  е наложена „глоба“ в размер на 500 лева, подсъдимият е лишен и от правото да управлява МПС за срок от 18 месеца.

На основание чл. 68, ал.1 от НК Окръжен съд – Благоевград постанови подсъдимият да изтърпи отделно и отложеното наказание лишаване от свобода за срок от 1 година, наложено му по н.о.х.д. № 641/2015 год. по описа на РС-Сандански при общ режим.

Постановената присъда от Окръжен съд - Благоевград може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен срок пред ВКС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK