17 години затвор за германец, убил свой сънародник в Златни пясъци

Снимка: Infomreja.bg

Случаят е от 10 август 2021 година

27-годишен германски гражданин, предаден на съд от Окръжна прокуратура-Варна за извършено от него умишлено убийство на негов сънародник, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, получи присъда „лишаване от свобода“ за срок от 17 години при първоначален строг режим на изтърпяване. Той беше признат за виновен за престъпление по чл.116, ал.1, т.6, във връзка с чл.115 от НК, извършено на 10 август 2021 година, съобщават от държавното обвинение.

М.Ш. и жертвата - 34-годишен германски гражданин, били приятели. Заедно с компания пристигнали в края на месец юли на почивка в к.к. Златни пясъци. Настанили се в хотел, двамата мъже били в една стая.

Вечерта на 9 август след като групата се почерпила, подсъдимият и жертвата се прибрали в стаята си, като били доста шумни. Многократно получили забележки, включително от администратора в хотела. Около 04,50 часа на 10 август М.Ш. и неговият съквартирант напуснали апартамента, в който били отседнали. Те били видимо в нетрезво състояние, движели се нестабилно, падали и се блъскали един друг. След поредното изправяне 26-годишният тогава подсъдим блъснал силно с ръце 34-годишния, който паднал на земята, след което му нанесъл няколко удара с крак в главата. Въпреки че опитал да се предпази, пострадалият не успял да избегне ударите и останал неподвижен на земята. М.Ш. продължил да го удря, докато установил, че приятелят му е починал. Той побързал да напусне мястото и се прибрал в хотела, където бил настанен. Там се измил, опитал се да изпере дрехите и обувките си и легнал да спи.

М.Ш. е многократно осъждан в Германия – за принуда, за управление на автомобил без шофьорска книжка, палеж и контрабанда на оръжие. Той поиска от съда да изтърпи наказанието в родината си.

Решението на Окръжен съд-Варна подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд в града.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK