19-годишен блъсна патрулка и нападна полицай в Перник

Снимка: Infomreja.bg

Задържаха го за 72 часа

На 29.07.2021 г. дежурен прокурор от Районна прокуратура-Перник, привлече като обвиняем 19-годишния С.В., след като са събрани достатъчно доказателства за извършени от него пет престъпления от общ характер. Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа.

В хода на разследването е установено, че на 28.07.2021 г. в гр. Перник С.В. при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата и по непредпазливост причинил значителни имуществени вреди на служебни полицейски автомобили, собственост на Областната дирекция на МВР – Перник. След произшествието избягал, за да осуети извършването на полицейска проверка.

Наред с това, обвиняемият причинил и лека телесна повреда на полицейски служител от 01 РУ-Перник при изпълнение на службата му, като извършил и непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Органите на досъдебното производство са събрали и фактически данни, че младият мъж управлявал лекия автомобил с регистрационен номер, издаден за друго моторно превозно средство.

Разследването продължава, наблюдаващият прокурор е внесъл искане в Районен съд-Перник, за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия, която ще бъде гледана днес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK