Над 33 000 лева набра благотворителната изложба в МВР

Снимка: МВР

Средствата вече са преведени на 41 деца до 10-годишна възраст

Благотворителната изложба в Министерството на вътрешните работи отвори врати в навечерието на Деня на детето. Арт събитието, състояло се по идея на главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, бе открито от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев в присъствието на многобройна публика.

Експозицията представи над 160 творби на талантливи служители от почти всички структури на вътрешното ведомство, които откликнаха и предоставиха свои произведения в подкрепа на благородната кауза, съобщават от МВР.

Приходите от продажбата на експонатите възлизат на 33 836 лева. Средствата бяха разпределени на равни суми и преведени на 41 деца до 10-годишна възраст, чиито родители – служители в системата на МВР, са починали през последните три години при обстоятелства, които не са настъпили при и по повод изпълнение на служебните задължения.

Експозицията, която включваше картини (акварел, акрил, маслени бои, графики, пастел – маслен и сух, цветни восъци, моливи и туш), пластики, фотографии, дърворезби, продължи от 31 май до 2 юни. За краткото време бяха откупени почти всички картини.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK