Делегация от Банско беше на посещение в Австрия

Снимки: община Банско

Тя презентира възможностите за туризъм и инвестиции в община Банско

По покана на посолството на Република България в Австрия, на посещение във Виена беше делегация от община Банско, водена от кмета Иван Кадев. В нея бяха включени Сашка Въчкова - зам.-кмет, Цветанка Обецанова – нач.отдел „Обществени поръчки и проекти”, общинският съветник Костадин Загорчин и председателяj на Съюза на туристическия бизнес в Банско Малин Бистрин.

В програмата на организираната от Н.Пр. Десислава Найденова – Господинова визита, пред австрийски журналисти и туроператори и на представители на дипломатически мисии, беше направена презентация на възможностите за туризъм и инвестиции на територията на община Банско.

Делегацията беше приета също от кмета на град Клостернойбург и от кмета на курортния град Баден, известен като „Баден до Виена” или „малкия спа рай”. С ръководителите на двата града бяха разгледани възможностите за съвместно участие в европейски програми, както и за обмен в областта на културата, спорта и туризма.

С особено голям интерес бяха обсъдени стратегиите на Банско и Баден за осигуряване на целогодишна заетост на легловата база. Двете страни установиха еднаквост в разбирането, че богатият и разнообразен културен и спортен календар в общинската политика в туризма е верният път за постигане на целите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK