Двама от Ветово измамиха румънска баба по телефона

Снимка: МВР

Тя им дала хиляди леи

Трима мъже, съпричастни към телефонна измама, са задържани по време на полицейска операция в България и Румъния. Действията са проведени на 1 юни от служители на ГДНП, ОДМВР-Русе и техни колеги от северната ни съседка. Според първоначалните данни измамливото обаждане е извършено от територията на България спрямо 87-годишна румънска гражданка, от която е поискана сумата от 10 000 леи. Извършителите действали по схемата „обаждане от лекар с искане на пари за лечение на близък, претърпял инцидент“, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

Действията по разследването са предприети незабавно след сезиране на българските власти от румънската страна. На пътя Русе-Разград, минути след вземане на по-голямата част от инкриминираната сума, са задържани двамата фактически извършители - мъже на 31 и на 41 години, и двамата от Ветово. Парите били оставени малко по-рано от куриера /56-годишен румънски гражданин/ на определено място от пътя. Той е задържан в Букурещ, непосредствено след прибирането си от България. В него е намерена и останалата част от сумата.

Окръжната прокуратура в Русе е изпълнила всички възложени й с европейска заповед за разследване  от румънските магистрати следствени действия за извършената измама в Румъния. Материалите предстои да бъдат предадени на румънската прокуратура и разследването по случая продължава от тях.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK