17 нелегални емигранти задържаха на Кулата

снимки: МВР

17 нелегални емигранти са задържани на българо-гръцката граница, съобщиха от пресцентъра на МВР. Мъжете се опитали да влязат нелегално в страната през ГКПП - Кулата. Задържан е шофьорът на превозното средство.

Тази сутрин на ГКПП - Кулата екипът за противодействие на нелегалната миграция и контрабандата към Гранично полицейско управление - Петрич отклонил за допълнителна проверка влизащ в страната лекотоварен автомобил “Мерцедес”. Зад волана на превозното средство бил 35-годишен полски гражданин. На граничните полицаи той представил документите за товара си, според които камионът превозвал кашони с хлебчета за дюнери.

При извършената проверка с мобилен рентген граничните служители открили тайник, който бил специално конструиран зад превозната стока. Вътре били скрити 17 мъже. Оказало се, че всичките са без документи за самоличност. Пред граничните полицаи чужденците заявили, че са от Ирак, Мароко, Кувейт и Афганистан.

Шофьорът и нелегалните емигранти са задържани. За случая е уведомен дежурен прокурор и гръцките гранични власти. Работата по случая продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK