Йорданка Атанасова: БСП залага на важни приоритети и разумни решения за бъдещето на България

Снимка: БСП

„Единствено БСП има ясна програма и конкретни мерки за решаване на проблемите в страната“

„БСП залага на важни приоритети и разумни решения за бъдещето на България“, това каза в интервю за радио Благоевград Йорданка Атанасова – кандидат за народен представител от „БСП за България“ в 1 МИР Благоевград.  

„С политика се занимавам сериозно от 10 години. Единствената ми мотивация да продължавам е да бъда близо до хората и да помагам. Отзовавам се винаги когато е по силите ми. С тази идея взех решението да се кандидатирам и сега“, обясни Йорданка Атанасова, която е на шесто място в листата с кандидати за народни представители на БСП в областта.

Тя допълни, че на последните избори социалистите в Благоевградска област са останали само с един народен представител, който едва ли има възможност да се занимае с проблемите на всяка община. „А тези проблеми са доста, особено в община Петрич. Като втора по големина община в областта смятам, че ние трябва да имаме свой представител в следващото Народно събрание, каза още Йорданка Атанасова.

По думите й, тази предизборна кампания е била по-различна от предишните, тъй като личния контакт с избирателите го има в много голяма степен. „Смятам, че хората са осъзнали, че парламентът е този, който решава проблемите, създава стабилност, дава перспектива и хоризонти. И смятам, че успяхме да убедим онази другата част от обществото, която е обезверена и отчаяна, да даде още  един шанс на България“, категорична бе Йорданка Атанасова.

Според нея, единствено БСП има ясна програма и конкретни мерки за решаване на проблемите в страната. Много важна част от тях са основните приоритети на левицата в областта на здравеопазването, а именно - безплатни лекарства за деца до 14 години, както и промяна в статута на лечебните заведения. БСП предлага и доста сериозен социален пакет: преизчисление на пенсии, увеличение на вдовишки надбавки, безплатни лекарства и учебници за деца, както и увеличение на минималната работна заплата. Парите за това могат да дойдат от няколко източника – работеща икономика, потребление и инвестиции. Но за да има работеща икономика държавата трябва да застане до фирмите и да ги подкрепи.

„Смятам, че не свършихме малко за тези няколко месеца в управление – безплатни детски градини, увеличени пенсии, подкрепата за хиляди деца, млади семейства, работници и земеделци. Това е нашето основно послание – социална справедливост. Помогнахме на заводи и фабрики с компенсации за тока и така те оцеляха през зимата и не съкратиха работници. Тази помощ трябва да продължи“, категорична бе Йорданка Атанасова.

Ако бъде избрана за народен представител, като свой първи и най-важен ангажимент тя поема личната среща и ангажираност с всеки един жител на областта, не само в община Петрич.

„Ако искате да подкрепите мен, гласувайте с номер 28 в бюлетината и преференция 106“, призова Йорданка Атанасова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK