Доброволец от Чехия е застрелян в Украйна

Снимка: voxpot.cz

Шофьорът на камион на 49 години отишъл в Украйна, за да помага в извеждането на хора в безопасност

Чешката република съобщи във вторник, че неин гражданин е загинал в Украйна, предаде АФП. Според местни медии става дума да доброволец, който е бил застрелян и е открит в крайпътен гроб.

Шофьорът на камион на 49 години отишъл в Украйна, за да помага в извеждането на хора в безопасност след инвазията на Русия, съобщила съпругата му през чешки медии.

"Външно министерство знае за случая със загиналия чешки гражданин", заяви говорителката на ведомството Ленка До пред АФП. "Говорихме със семейството, няма да дадем повече детайли."

Чешката информационна агенция ЧТК съобщи, че тялото на мъжа е открито с още две тела в крайпътен гроб край северния град Макаров, недалеч от Киев. Двама били простреляни в главата, а един в стомаха.

Новинарският сайт voxpot.cz обяви, че негови репортери открили силно пострадалата кола на доброволеца, чието първо име било Томаш.

Съпругата му Симона казала пред сайта, че той тръгнал за Украйна малко след началото на руската инвазия на 24 февруари, за да помага в извеждането на хора в безопасност. Той не отговарял на телефона си от 2 март.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK