Директорът на Историческия музей в Разлог с награда „Златен век“

Снимки: Община Разлог

Тя получи печат на цар Симеон Велики и грамота

В Националния военноисторически музей се състоя тържествена церемония за връчване наградите на Министерството на културата "Златен век". Лауреатите бяха удостоени с отличията през 2020 г., но тържественото събитие по тяхното обявяване бе отложено поради пандемията от Ковид-19.

Сред отличените в областта на музейното дело е г-жа Христина Манова - директор на Исторически музей - Разлог. Наградата - Печат на цар Симеон Велики, и грамота, беше връчена от заместник министъра на културата доц. д-р Пламен Славов.

С подкрепата на община Разлог Христина Манова изпълни музея на Разлог с нови идеи, събития, дейности, отвори широко вратите на неговата съкровищница за децата и младите, за опита и паметта на по-възрастните. Професионално ръководи Историческия музей, изпълва го с много любов и всеотдайност. За кратко време Христина Манова изгради съвременна концепция за развитие на музейното дело в Разлог.

Поздрав за отличието на директора на Исторически музей отправи кметът на Община Разлог – инж. Красимир Герчев:

„С искрена радост и гордост честитя на Христина Манова още веднъж високото почетно отличие на Министерството на културата! Пожелавам дръзновението й да не спира, да не спира да предава уроците на историята и паметта на Разлог – от поколение на поколение! Да съхранява духовната съкровищница и традициите на нашите деди, да ги предава с любов на младите, за да е жива паметта!“

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK