Радев: Наследството на светите братя Кирил и Методий е устояло на времето

Снимка: Infomreja.bg

Държавният глава поздрави Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ по случай патронния ѝ празник

Българският народ пази като най-свято и скъпо свое наследство завещаното ни от светите равноапостолни братя Кирил и Методий. Това наследство е в основата на изконните ни книжовност и култура, устояло е на времето, за да ни съхрани като нация и държава на духа и православната вяра.

Това заявява президентът Румен Радев в поздравителния си адрес до директора на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ доц. д-р Красимира Александрова и екипа на библиотеката по случай патронния ѝ празник и празника на библиотечните и информационните специалисти.

Примерът на нашите велики просветители днес ни е по-нужен от всякога, защото чрез неговото съхраняване и следване продължаваме да градим своята идентичност, култура и духовност, се посочва в поздравителното писмо на държавния глава. Той подчертава, че писмеността ни е не само главният темел в градежа на държавността, но и основен принос на българския народ към славянската християнска цивилизация.

В поздравлението си президентът посочва, че днес се прекланяме пред подвига и делото на Солунските двама братя и пазим скъпоценното наследство на тяхното просветителско дело, което да продължава да ни дава сили и да бъде наш най-верен спътник през вековете.

Държавният глава отправя пожелание към работещите в Националната библиотека да продължават да утвърждават авторитета си на влиятелна културна институция, съкровищница на националната ни памет.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK