Разкриха мрежа за продажба на фалшиви Covid сертификати в Италия

Снимка: Infomreja.bg

Плащането е извършвано с помощта на криптовалути

В Италия е разкрита мрежа за продажба на фалшиви Covid сертификати. Като метод за продажба са използвани съобщения в мрежата Телеграм.

Агенция АНСА съобщава, че цената на Covid сертификат с валиден QR код варира от 100 до 130 евро. Плащането е извършвано с помощта на криптовалути.

В рамките на разследването са извършени обиски и проверки на документи, в резултат на които са установени четирима заподозрени за технологични измами.

В Италия зеленият сертификат бива изискван за посещение на места за отдих, пътуване в транспорт на дълги разстояния и достъп до работното място. От 6 декември в страната ще бъде въведен т.нар. „супер сертификат“ - само на базата ваксинация или преболедуване. Той ще е необходим за всички развлекателни дейности, включително ресторанти. Основният зелен пропуск ще е условие за пътуване с обществен транспорт и достъп до работното място.

В Италия почти 85% от населението над 12 години е получило две дози ваксина, но в същото време, както и в други европейски страни, броят на новозаразените се увеличава. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK