10 пъти повече са тромбозите при заболелите от коронавирус, отколкото при ваксинираните

Снимка: iStock

Категорично ползата от ваксините значително надвишава риска

Медицинско проучване е направило сравнение между милиони ваксинирани и заболели от коронавирус с цел проучване за тромбози, миокардит, белодробна емболия, тромбопецитиния и всички странични реакции, валидни за коронавируса, и се оказва, че има леко повишение на тромбозите и миокардитите сред ваксинираните, но сред заболелите те са 10 пъти повече. 13 пъти повече са тромбозите сред заболелите пациенти, в сравнение с ваксинираните с "Астра Зенека", 10 пъти по-чести са миокардитите сред заболелите пациенти, в сравнение с ваксинираните с РНК-ваксина.

Това заяви проф. Иво Петров - медицински директор и началник Клиника по кардиология и ангиология към Университетска болница "Аджибадем Сити Клиник" по време на онлайн форум по повод Световния ден на сърцето, организиран от фондация "От сърце".

Категорично ползата от ваксините значително надвишава риска - 12 на 1 милион са случаите на миокардит, между 1 и 5 на 100 000 - са с тромбоза. Става въпрос за пренебрежимо малки усложнения, при заболелите е повече от 20%, като разликата е гигантска в полза на ваксинираните, обясни професорът. По думите му, ако се ваксинират по 20 000 пациенти на ден, което е абсолютно възможно - към Коледа ще постигнем това, което вече са постигнали Дания, Португалия - страни, при които честотата на заболяваемост е ниска и сериозно са разхлабени мерките.

Франция отдели милиарди за информационна кампания, всички медии бяха задължени с процент да отделят от времето си за тази кампания.

Един от начините да пазим сърцето е да се ваксинираме, призова Христов.

Искра Ангелова, основател на фондация "От сърце", подкрепят една кампания и призова всички българи да се ваксинират. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK