Връчиха дипломите на абсолвентите от Юридически факултет на ПУ “Паисий Хилендарски”

Снимка: Министерство на правосъдието

Днес с пълна сила мога да кажа: честито, колеги юристи, обяви правосъдният министър Янаки Стоилов

Министърът на правосъдието проф. Янаки Стоилов присъства на връчването на дипломите на абсолвентите от Юридически факултет на ПУ “Паисий Хилендарски”. 

“Днес с пълна сила мога да кажа: честито,  колеги юристи. Днес вие успешно приключвате един фактически състав, но това не е достатъчно. Днес положението е такова, че за много от юридическите професии ще трябва да се полагат изпити. Още преди това трябва да се положи изпит за юридически правоспособност”, обърна се министърът към абсолвентите. 

Той допълни, че с ръководството на министерството активно работят за възможността изпитите за правоспособност да се привеждат три-четири пъти годишно при наличие на достатъчно кандидати.

“Добрите юристи трябва постоянно да усъвършенстват своите знания, да имат критично и самостоятелно мислене. Не да заобикалят закона, а да познават всички тънкости, за да постигнат искания правен резултат. Очаквам, че със солидната база, която вече имате, по-нататък ще натрупвате и нови знания, и главно практически опит в прилагане на правото”, каза още проф. Стоилов.  Той отбеляза, че юридическото образование отваря много врати: “Дано имате възможност да влезете през тази, която искате - едни от вас в магистратурата, други в адвокатурата, в държавната администрация, а защо не и като заместник-министри и министри. Пред вас има възможности. Пожелавам ви да бъдете мотивирани не само от лична реализация. Богатите и силните обикновено има как да защитят своите права. Вашата мисия е да се погрижите за тези, които се нуждаят от подкрепа. Тези, които трябва да постигнат справедливостта, към която се стремят.”

Министърът връчи дипломите на отличниците на випуска, а от името на Министерството на правосъдието предостави на всички завършващи юбилейното издание на Конституцията по повод 30 години от подписването й. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd