„На крачка от мистерията“ преживяха благоевградчани

Снимка: Община Благоевград

Магнетичен концерт на виртуоза Антони Дончев се проведе в зала "Яворов"

Магнетичен концерт на виртуоза Антони Дончев в зала „Пейо Яворов“, съчетаващ етно-джаз фюжън, постави начало на едно от дългоочакваните музикални събития в Благоевград, съобщават от Общината.

Приглушените светлини, добрата акустика в залата и първите акорди на инструментите изостриха сетивата и притаиха дъха на меломаните, които с последващите изпълнения неусетно се пренесоха в света на джаза.

Публиката имаше възможност да съпреживее „На крачка от мистерията“, един проект на Антони Дончев, създаден да съчетае два свята на необятност – този на традиционния български фолклор и на импровизацията, музиката на момента.

С виртуозни импровизации талантливият тромпетист, благоевградчанинът Венцислав Благоев, носител на “Кристална лира” за джаз, покори сцената и получи заслужените аплодисменти от своите почитатели.

В звездната компилация от музиканти публиката се докосна и до инструменталисти от ранга на благоевградчанина Валери Димчев, който се нарежда сред майсторите, които добавят своя съвременен почерк в българския фолклор, сред тях и Орхан Гюзелев, Михаил Иванов и Стоил Иванов.

На фона на страхотния джаз акомпанимент се откроиха и кристалните гласове на София Янева, София Илиева и Христина Ненкова.

В събота вечер, на 10 юни, с богат репертоар от джаз, блус, фънк и латино пиеси ще излезе Мишо Йосифов с „Новините в джаза“. Идеята на популярния тромпетист, композитор, аранжор и преподавател е да събере млади музиканти на една сцена. Сред тях са талантливите Лъчезар Кацарски, роден в Благоевград, и Велека Цанкова.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK