От 12 юни започва охраната на черешовите масиви в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

По време на тази операция ще бъдат изградени КПП при село Коняво и Драговищица

От 12 юни на територията на област Кюстендил започва специализирана полицейска операция по охрана на селскостопанската продукция и обезпечаване сигурността в черешовите масиви. Това обяви комисар Васил Паргов, началник на Охранителна полиция в ОД МВР.

„Ще бъде осигурен обществения ред пред самите пунктове за недопускане извършване на нарушения. Допълнително ще участват служители на Жандармерия и Гранична полиция. По време на тази операция ще бъдат изградени КПП при село Коняво и Драговищица за проверка на лица и вещи, за да не се допуска транспортирането на нерегламентирана продукция. Ще бъдат осигурени и автопатрули, обяви още комисар Паргов.

Той допълни, че в хода на операцията ще се извършват проверки по Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи, като се спират лицата, проверяват се техните документи, с цел да се знае къде се намират и кои лица извършват прибирането на продукцията като наемни работници.

„Създава се допълнителна организация и след 20.00 часа да няма лица в районите на масивите, да не се допускат нарушения", каза още комисар Паргов.

През изминалата година няма нито една регистрирана кражба на селскостопнаска продукция, обявиха още от ОДМВР.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK