Събев призова Google и Apple да премахнат приложението на Максим

Снимка: Infomreja.bg

Той отправя изрично искане да се преустанови предлагането на мобилното приложение

Министерството на транспорта и съобщенията днес сигнализира компаниите Google и Apple за приложението „Максим“, което е достъпно в техните платформи Google Play и Apple App Store. В изпратено писмо от министър Събев до двете компании се посочва, че услугата се извършва в противоречие с нормативите за таксиметров превоз на пътници. Той отправя изрично искане да се преустанови предлагането на мобилното приложение на територията на Република България.

По време на среща между министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев и представители на таксиметровия бранш, която се състоя в края май, беше обсъдено предприемане на спешни мерки за ограничаване на нерегламентирания превоз на пътници. От бранша потърсиха съдействието на министър Събев за спиране на платформата „Максим“, която извършва незаконен превоз на пътници.

Веднага след срещата министър Събев сезира МВР, КЗК, КРС и НАП за проблема, с цел предприемане на необходимите действия от тяхна компетентност. От институциите не бяха получени навременни отговори в уверение на това, че са предприети конкретни мерки.

Към настоящия момент дружеството Такси Максим е с прекратена дейност и е в ликвидация. Това е част от мерките за категорична борба с незаконните превози, които се изпълняват от Министерството на транспорта и съобщенията в последните 6 месеца, се посочва още в позицията на министъра.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK