Община Кюстендил с акция по организирано почистване на река Банщица

Снимки: Infomreja.bg

Излъчват мачовете от Европейското първенство на голям екран

Утре ще извършим организирано почистване на участък от река Банщица, в района на плажа, градинките при езерата и пространството около старото лятно кино.

В 9 часа общински съветници, представители на Общината и кюстендилци ще се включат в инициативата, обяви на пресконференция кметът на града Петър Паунов.

Той допълни, че подобни инициативи вече са факт и от отделни граждани, и те винаги са получавали подкрепата на администрацията.  „Ако някоя етажна общност реши, под някаква форма да организира подобно почистване, ще бъде осигурено всичко необходимо от наша страна“, каза още Паунов.

Той припомни, че Празникът на черешата по традиция тази година ще бъде на 25,26 и 27 юни, като предстои Общината допълнително да уточни програмата за празника.

От Общината започват и преговори с БНТ и Нова за излъчване на късните мачове от Европейското първенство на голям екран на арката. „Ще се постараем всички мачове в петък, събота и неделя от 22 часа да бъдат излъчени, а след това и мачовете от директните елиминации, когато започват осминафинали, четвъртфинали, полуфинал и финал.

Влизаме в преговори с излъчващите телевизии, надяваме се да бъдат благосклонни и да дадат добра цена, за да могат нашите съграждани да се насладят на тези спектакли“, обяви още градоначалникът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK