Повдигнати са две обвинения на задържания за тройното убийство в село Рогош

Снимка: Infomreja.bg

39-годишният мъж се е укривал в дома на майка си

Повдигнати са две обвинения на задържания за тройното убийство в пловдивското село Рогош. Едното е за квалифицирано убийство на повече от едно лице със средства и по начин, опасни за живота на мнозина. Второто обвинение е за незаконно притежание на огнестрелно оръжие. Това съобщи Галина Андреева от Окръжна прокуратура – Пловдив, на брифинг в селото. 

Мъжът е на 39 години. Той се е укривл в дома на майка си, където е завел и своето семейство впоследствие, съобщава Нова тв. В момента на задържането му е бил въоръжен. Алкохоната му проба е била отрицателна, допълниха от прокуратурата. 

Оръжието и боеприпасите му са иззети.  Извършен е личен обиск. Той е задържан за 72 часа след повдигане на обвинението. "Тече разпит, той дава обяснения по случая", посочи Андреева. Разпитани са и свидетели, приобщени са множество веществени доказателства. 

"Предисторията на случая е имотен спор между близки роднини", посочи прокурорът като обясни, че ескалирането на напрежението е дошло от търсене на правата от едната страна по отношение на имота. Тепърва предстои да се устаноив дали той е законен или не.

Законът предвижда наказание от 15 до 20 г. затвор, доживотен затвор или затвор без право на замяна. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK