“Звездите на театъра” идват в Разлог

снимки: Община Разлог

За втори пореден път в Разлог ще се проведат театрални празници “Звездите на театъра”. Една седмица от 24 до 30 юни в Разлог ще се съберат едни от най-големите имена на българския театър. Представления доказали своят публичен успех и получили високата оценка на публиката и критиката.

Гранд дамата на българското кино и театър Цветана Манева и носителят на “АСКЕЕР 2013 “ за поддържаща мъжка роля Атанас Атанасов в “Хората от Оз”, Васил Михайлов, Руси Чанев, Валентин Ганев, Георги Мамалев, Георги Кадурин в “Да се провреш под дъгата”, Ивайло Христов с Дони и Коцето Калки с 20 – годишния си хит “Секс наркотици и рокенрол”, Захари Бахаров, Владимир Карамазов и Юлиан Вергов с “АРТ”, Нона Йотова, Дарин Ангелов и Иван Юруков с “Царството земно”, Герасим Георгиев – Геро, Стефан Мавродиев, Бойко Кръстанов с “Господин Балкански” , трупата на МГТ “Зад канала” с “ Ритъм енд блус – 2” на Румен Цонев.

Празниците се организират от Община Разлог, Хотелски комплекс “Роял тауър” гр. Банско, “НОНА ПОАРТ”. С любезната подкрепа на: МТЕЛ

 

“ЗВЕЗДИТЕ на ТЕАТЪРА”

Разлог, 24 – 30 юни 2013 г.

ПРОГРАМА

 

24 юни - “Да се провреш под дъгата”  - Народен театър “Иван Вазов”

Участват: Васил Михайлов, Георги Мамалев, Валентин Ганев, Руси Чанев, Георги Кадурин, Христо Чешмеджиев, Марин Янев.

 

Петима безнадеждно болни от туберкулоза мъже в разцвета на силите си са настанени в планинския санаториум. И петимата са с различни професии и противоположни характери, морал, разбирания за живота и света, и петимата са разядени от цинизъм, отчаяние, безверие и животинска жажда за живот, готови на всичко, за да продължат само с няколко месеца,  дни, часове съществуването си. Принудени са да съжителстват заедно и всекидневно да се изправят един срещу друг, когато изведнъж в санаториума се появява Жена.

 

25 юни - “Царството земно” - Народен театър “Иван Вазов”

Участват: Нона Йотова, Иван Юруков и Дарин Ангелов

 

Разтърсващата история за любов, страст, насилие, предателство и отмъщение. “Няма нищо в цялото царство на земята, което би могло да се сравни с едно-единствено нещо - онова, което може да се случи между един мъж и една жена. Само то може да бъде съвършено." Така Тенеси Уилямс е дешифрирал същността на пиесата си "Царството земно".

 

26 юни  - “Секс, наркотици и рокенрол” - Театър “Българска армия”

Участват: Ивайло Христов, Дони и Коцето – Калки

 

Уникален спектакъл. Култов за няколко поколения зрители спектакълът „Секс, наркотици, рокендрол” навърши 20 години на сцената! Тримата заклети рокаджии ще ви разтърсят. Защото това са непредвидимите и зашеметяващи – Ивайло Христов, Дони и Коцето –Калки. Едно взривяващо салона трио.

 

27 юни - “Хората от Оз” -Театър 199 “Валентин Стойчев”

Участват: Цветана Манeва, Радена Вълканова, Атанас Атанасов, Стефан Вълдобрев, Вежен Велчовски

Известната писателка Ана (ролята е написана за Цветана Манева) по неясни причини преди десет години внезапно е спряла да пише; сега неколцина млади и не толкова млади хора са на път да й върнат дарбата да споделя, а зад две-три подхвърлени фрази прозира възможна любовна история от миналото, в която е замесен гуру от издателския бизнес...

"Хората от Оз" е нещо като дълго любовно писмо без адресат. Вътре е написано всичко, което искаме да кажем на тези, които обичаме или сме обичали някога."

"Във влюбването, за разлика от всички останали емоционални състояния, има и надежда. В страстта има отчаяние. В обичта – няма страх." Яна Борисова

Награда АСКЕЕР 2013  за поддържаща мъжка роля на Атанас Атанасов

 

28 юни - “АРТ “ - Three Bears Entertainment

Участват: Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Захари Бахаров

 

Какво става, когато благодарение на една картина трима приятели осъзнават колко са различни и това води до тотален срив в отношенията им. Спектакъл за приятелството и омразата, за умението да се чуваме и да уважаваме избора на другия, за дребните камъчета в обувката на живота ни, за хората амеби, грандомани и практици. Бляскаво актьорско трио.

 

29 юни - “Ритъм енд блус 2” - Малък градски театър “Зад канала”

Участват: Филип Аврамов, Албена Михова, Стела Стоянова, Стоян Младенов, Петър Калчев, Йорданка Илова, Симеон Бончев, Жени Александрова – Лечева, Милена Спиридонова, Красимир Спиридонов, Христина Пипова и със специалното участие на Христо Мутафчиев.

 

Ще открехнем завесата за невероятни истории из живота на прочути композитори, ще пеем на седем езика, ще свирим на пиано и цигулка, даже на две цигулки, ще изпълним музика от средновековието до наши дни, ще разберете защо нощната музика на Моцарт е малка, ще танцуваме на палци, ще видите баланс на осем ръце и още много чудеса на изкуството. Едно уникално шоу.

 

30 юни - “Господин Балкански” - Младежки театър “Николай Бинев”

Участват: Герасим Георгиев – Геро, Вежен Велчовски, Бойко Кръстанов, Светослов Добрев, Стефан Мавродиев Александър ХаджиангеловНикола СтояновМариана МилановаЛилия ГелеваПепа НиколоваСтефан Германов

 

“Бай Ганьо носи и изразява детската възраст на националните ни недостатъци. Днес той е пораснал и е много по-коварен и неразпознаваем. Затова можем да благодарим на учителите му, по-опитните европейски нации. Но това не ни освобождава от задължението да се вглеждаме критично в себе си.” Бина Харалампиевa

Герасим Георгиев-Геро вече е не само Господар на ефира, но и на голямата сцена след представянето си в „Господин Балкански“.

 

Златен Кукерикон 2013 за главна мъжка роля на Герасим Георгиев-Геро

Златен Кукерикон 2013 за режисура на Бина Харалампиева.

Награда за мъжка роля на Друмеви театрални празници” 20013 г. на Гарасим Георгиев – Геро.

Награда за мъжка роля на Международния фестивал на комедийния театър в Габрово 2013 на Гарасим Георгиев – Геро.

Номинация АСКЕЕР 2013 за главна мъжка роля на Герасим Георгиев-Геро.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK