Звездите на Бърдарев греят на екран

Снимки: Личен архив

Младите таланти разпространяват песента на длъж и шир

Децата от Общинската лятна школа по музика – 2019 в Банско с ръководител Марин Бърдарев ще зарадват почитателите на фолклора със своите изпълнения от ефира на Националната телевизия.

Екип на предаването „Пазители на традициите” подготви 30 минутен филм, където можете да чуете едни прекрасни, талантливи деца, на които се пада отговорната задача да изучават, съхраняват и разпространяват фолклорните традиции на родния град. Това са Симона Захова, Славчо Коцов, Йоана Варина, Лили Сътън, Радостина Кехайова и Иван Джолев, като Радостина и Иван са носители на награди от престижни национални фестивали и конкурси.

Участие ще вземат и Танцов състав „Веселие” с ръководител Десислава Баханова.

Изпълнения на деца от школата са включени и в учебниците по музика за 2-и и 3-и клас, което е изключително признание за Марин Бърдарев като музикант и педагог.

Той бе удостоен с първа награда в конкурса „Децата и фолклора – 2019”, ръководител е на Школа пo китара и основен организатор на концерта „Вяра, Надежда, Любов” който вече девет поредни години събира на една сцена неговите ученици, с познати и утвърдени имена в българската поп музика.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK