Звезда и финансова помощ за Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци

снимки: Пресцентър БСП и Община Гоце Делчев

В деня на народните будители в Гоце Делчев се състоя концерт-церемония, посветена на Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци. Инициативата бе на народния представител от Коалиция за България инж. Тодор Радулов, с подкрепата на Община Гоце Делчев.

Ансамбълът получи заслужено внимание за приноса си в популяризирането на фолклора ни у нас и в чужбина, за съхраняването на българщината. Кметът на общината Владимир Москов за пореден път засвидетелства уважението си към творците, като връчи на всеки един от тях грамоти и подари на ансамбъла музикална уредба.

От своя страна инициаторът на събитието Тодор Радулов подари сертификат за звезда от съзвездието скорпион, която вече носи името "Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци".

„Всичко хубаво, което може да се каже за вас, е недостатъчно. Там горе, на небето, вече наистина сияе частица от вашите души и сърца. Това сте вие, уникални и ярки. Ще блестите вечно на небето и ще осветявате за идните поколения пътя, който те трябва да извървят, за да опазят българската идентичност, за да бъдат наистина горди и да обичат родината си“, каза в обръщението си Радулов.

12 000 лв. бяха дарени на ансамбъла от депутата Тодор Радулов, община Гоце Делчев и местни бизнесмени. Неврокопският ансамбъл получи и цветя от народните представители Спас Панчев и Стефан Данаилов.

Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци за пореден път се раздаде и очарова препълнената зала в Дома на културата.

 

снимки: Пресцентър БСП и Община Гоце Делчев
снимки: Пресцентър БСП и Община Гоце Делчев
снимки: Пресцентър БСП и Община Гоце Делчев
снимки: Пресцентър БСП и Община Гоце Делчев

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK