Жената, хвърлила новороденото си във Водното огледало, остава в ареста

Снимка: Infomreja.bg

Районна прокуратура-Кърджали, привлече като обвиняема Д.Х., на 27 г., за убила рожбата си във време на раждането или веднага след него.

До момента е установено, че на 18 декември 2018 г., в гр. Кърджали, край река Арда, в района на Водното огледало, Д.Х. е родила живо дете от мъжки пол.

Към 16 часа състоянието й се влошило и родилката потърсила медицинска помощ в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“, гр. Кърджали. Жената обяснила къде е родила детето, като там била изпратена дежурната оперативно-следствена група.

Полицейските служители започнали издирване на детето.

Новороденото бебе е било открито мъртво, на 19 декември 2018 г., в коритото на Водното огледало в гр. Кърджали. 

От събраните до момента доказателства е установено, че след раждането жената е изхвърлила бебето във водите на река Арда. По случая се извършват процесуално-следствени действия – назначена са съдебно-медицинска и други експертизи, извършени са разпити на свидетели, огледи и др. 

Обвиняемата Д.Х. е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Кърджали, като предстои да бъде внесено искане за определяне на мярка за неотклонение “задържане под стража”.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK