Зрелостниците от ПГ „П.Р.Славейков“, град Якоруда, получиха своите дипломи за завършено средно образование

Снимки: ПГ „П.Р.Славейков“, град Якоруда

Благодарни и горди, випускниците подариха на училището за спомен пейки

Зрелостниците от ПГ „П.Р.Славейков“, град Якоруда, получиха своите дипломи за завършено средно образование и удостоверения за придобита професионална квалификация по специалностите „Сътрудник бизнес услуги“ и „Организатор на туристическа агентска дейност“.

При строго спазване на всички противоепидемични мерки, в двора на училището се събраха ученици, родители и гости.

Πo cтapa тpaдиция нa излизaнe oт гимнaзиятa плиcнaxa в краката на дванайсетокласниците мeнчe c вoдa и здpaвeц, зa дa им въpви пo вoдa в живoтa. C пpoчyвcтвeнo cлoвo диpeĸтopът нa yчилищeтo инж. Maлинa Гpъĸoвa пoжeлa здpaвe и ĸъcмeт нa зpeлocтницитe.

Тя подчерта, че випуск 2020 година ще остане незабравим в историята на училището, не само заради успешното му завършване при трудните условия на дистанционното обучение, а и заради факта, че 13 от завършващите ученици са показали отлични резултати през всички години на гимназиалния етап, както и на ДЗИ.

Инж. Гръкова отправи специални поздрави към 12 ученици, които вече са приети като студенти в престижни университети, благодарение на участията си в различни национални и международни състезания.

От името на учениците отговор произнесе зрелостничката Сабрина Ходжова. Тя се обърна с думи на благодарност към директора и всички учители за грижите, професионализма и всеотдайността.

Тя подчерта, че учениците от випуск 2020 са горди, че са част от половинвековната история на ПГ „П.Р.Славейков“. „Благодарим на всички наши учители, които обичаме, които ни учеха и ни помагаха да летим!“- каза тя. Благодарни и горди, випускниците подариха на училището за спомен пейки.

Празникът продължи с връчване на дипломите и награждаване на учениците. С приза „Отличник на випуска“ беше удостоена Сабрина Ходжова от 12а клас. Тя получи награда плакет и грамота. Всички отличници на випуска бяха наградени с подаръци и грамоти.

Директорът връчи благодарствени писма на родителите, чиито деца през целия курс на обучение са издигали престижа на училището чрез призови места в национални и международни състезания и конкурси.

По стара традиция учениците от Ученическия съвет в училището бяха подготвили закачливи номинации и удостоиха с грамоти „Чаровник на випуска“, „Най- активен читател на випуска“, „Звезда на сцената“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK