Да помогнем на Иван от Благоевград!

Иван и сестра му Анастасия, снимки: Личен архив

Иван е на 14 години, тренира бейзбол и ще учи в Езиковата гимназия в Благоевград.

В началото на месец май, Иван получава болки в коляното, които лекарите отдават на спортни травми от тренировките по бейзбол. Лекуващият ортопед прилага инжекции, но след две седмици болката става непоносима.

Лекарите назначават рентген и скенер. Резултатите от скенера не са категорични, но съмненията са за остеосарком - злокачествен тумор, разновидност на рака на костната система.

Семейството веднага е изпратено в Горна Баня, където биват назначени други изследвания - ЯМР; костна сцинтиграфия; рентген на гръден кош; ехография на коремни органи.

За съжаление обаче до момента лекарите не са сигурни дали става въпрос за остеосарком или сарком на Юинг. Но във всеки случай следващите стъпки са едни и същи - химиотерапия и операция. Различното в двете диагнози е видът на химеотерапията, която ще се предприеме преди и след операцията.

По време на операцията се поставя имплант, който трябва да бъде с механизъм за растеж, заедно с костта, тъй като Иван е едва на 14 години. Имплантът се слага на мястото на колянната става и голяма част от бедрената кост.

В България обаче такъв имплант все още не може да бъде изработен. Той трябва да бъде поръчан от Германия, като сумата, която е нужна за закупуването му е над 30 хил. лева (по данни от лекарите от Горна Баня).

Междувременно семейството се свързва с клиника в Германия, която предлага оферта само за операцията, на цената от 93 000 евро. Както за повечето семейства в България, които са попадали в безмилостната борба с рака, така и за семейство Христови, сумата е непосилна.

В момента Иван има единствено дарителска сметка:

BG13FINV91501317178315

Титуляр на сметката е майката на Иван: Ваня Георгиева Христова

Първа инвестиционна банка АД

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK