Очаква се роумингът с Македония да отпадне до половин година

Снимка: Infomreja.bg

Политическата воля и на двете правителства /българското и македонското/, а и има сигнали, че в следващите няколко месеца - що се отнася до България Македония, ще има сериозно намаление на роуминга. Или направо отпадане на таксите - поне за някои от операторите.

Това каза евродепутатът д-р Андрей Ковачев по време на домакинството му в Кюстендил на трансгранична кръгла маса "Българо-македонските отношения: приоритети, общи перспективи и предизвикателства".

Поевтиняването на роуминга е един от въпросите, които вълнуват ежедневно пребиваващите в Кюстендил и Югозапада македонци, а и често пътуващите до Крива паланка, Куманово, Щип и други кюстендилци.

Поне между България и Македония, който сега е 6 лева за минута. 

"Очакваме на билатерално ниво между България и Македония - поне за някои от операторите, следващите от три до 6 месеца да има намяляване или отпадане на таксите за роуминг. Българското европредседателство  е поставило като проблем  за всичките страни от Западните Балкани това да стане, но то още не е решено.

Така, че става въпрос само за между Македония и България. Нашият еврокомисар  Мария Габриел с комисията  работи по възможността  за намаляване на таксите и за всичките страни от Западните Балкани - Албания, Косово, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора", уточни д-р Андрей Ковачев.

 

 

КОМЕНТАРИ

роуминг18:40 - 26.11.2017
Със сигурност няма да се случи преди една-две години.
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK