Новият парк „Македония“ посреща хиляди за наградите на БГ Радио и „Франкофоли“ в Благоевград (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Мащабните ремонти в бившите казарми в Благоевград, 62 декара от които в края на миналата година бяха предоставени на общината, вече са към своя край.

Само след броени дни новоизграденият парк „Македония“ ще посрещне хиляди меломани за двете големи музикални събития – годишните награди на БГ Радио и “Francofolies. Благоевград 2017“.

Почти готова е и откритата сцена, на която ще се качат родни и световноизвестни звезди. Поляните около нея са предвидени за многобройната публика. Според кмета Атанас Камбитов мястото може да побере над 100 000 зрители.

„На финалната права сме. Започнахме на 1 март и само за три месеца преобразихме терена. Съборихме над 10 масивни сгради за сметка на повече зелени площи. Предвиждаме детски и спортни площадки, уреди за фитнес на открито, както и нов православен храм, който ще носи името на свети Георги“, издаде Камбитов, който днес в присъствието на журналисти инспектира ремонтните дейности на обекта. 

Две от старите сгради на военните, използвани по-рано за работилници, са реновирани и модернизирани. Едната от тях ще се използва за спортна база, а другата - за провеждане на различни културни събития. 

Благоустроени са около 40 декара от общинския терен. Районът е озеленен и зацветен. По план до сряда всичко трябва да е готово. За гостите на двата мегаконцерта ще бъдат осигурени паркоместа за над 2 000 автомобила. Ще бъдат монтирани и химически тоалетни.

Кметът подчерта, че са взети всички мерки за сигурност, така че благоевградчани и гости да се чувстват спокойни по време на концертите. Той отбеляза, че икономическият ефект от двете събития е огромен, като даде пример, че в радиус от 40 километра всички хотели и места за настаняване са заети. 

В петък, 16-и юни, БГ Радио ще връчи за 15-и път годишните си музикални награди, а в събота сцената ще превземат световнопопулярната френската соул певица от африкански произход Имани и любимата на българската публика електро суинг банда Паров Стелар.

В досегашните две издания на фестивала за съвременна франкофонска музика участваха ZAZ, Нувел Ваг, Джипси кингс, Патрисия Каас и DJ Боб Синклер.

"Франкофоли" бе възстановен през 2015 г. след 20-годишно прекъсване, а тази година фестивалът бе включен в 100-те най-големи събития от цял свят, популяризиращи френскоезичната култура.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK