Злато за близо 200 000 лв. задържаха на "Капитан Андреево" и "Лесово"

Снимки: Агенция "Митници"

Златните накити са открити в два товарни автомобила, влизащи от Турция

Митническите служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“  и ТД Южна морска задържаха близо 2.600 кг златни накити на стойност 194 367 лева при проверки на два товарни автомобила, влизащи в страната от Турция.

На 26.05.2020 г. на Митнически пункт "Капитан Андреево" митническите служители извършват проверка на товарен автомобил с турска регистрация, превозващ стока от Турция за Великобритания.

При личен преглед на шофьора на камиона, турски гражданин, в джобовете на якето му са открити пет пакета. Те са обвити с черно тиксо и съдържат общо 367 накита -  пръстени, медальони, синджири, гривни и обици, както и 25 гривни с червен конец и златни орнаменти.

Според направената от вещото лице експертиза откритите изделия са от 14-каратово злато и са с общо тегло 1164 грама на стойност 88 511 лева.

Златни накити, укрити  във фабричните кухини на шофьорската кабина, са открити при щателна митническа проверка на товарен автомобил, управляван от турски гражданин, влизащ в страната през  МП "Лесово" на 28.05.2020 г.

От укритието са извадени 1411 грама бижута на стойност 105 855 лева. В хода на проверката са открити и недекларирани тютюневи изделия без бандерол: 20 кутии цигари и 750 грама тютюн за пушене.

По случаите са образувани досъдебни производства, които се провеждат от разследващ митнически инспектор  под надзора на окръжните  прокуратури в  Хасково и в Ямбол.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK