Злато за 60 541,76 лева задържаха на ГКПП-Лесово

Снимка: Infomreja.bg

580 литра контрабандни препарати за растителна защита откриха митнически и гранични служители на ГКПП-Капитан Андреево. 
На 02.11., на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси" пристига лек автомобил с турска регистрация, влизащ в страната от Турция.

Шофьорът, български гражданин, който пътувал сам, декларирал 50 кутии цигари без акцизен бандерол, които са задържани с разписка. Превозното средство е отклонено за щателна митническа проверка, при която, на различни места в купето и в багажното отделение, са открити еднолитрови бутилки с общо 580 литра препарати за растителна защита, забранени за внос в България и ЕС. На нарушителя е съставен акт по Закона за митниците. Контрабандните препарати са иззети и са предадени с протокол на служител от БАБХ. Задържан е и автомобилът, послужил като средство за извършване на нарушението. 
От началото на годината до момента митническите служители на МП-Капитан Андреево, са задържали 1695 литра и 1056 кг забранени за внос пестициди.

Контрабандни златни изделия на стойност 60 541,76 лева задържаха митническите и гранични служители на ГКПП-Лесово при две отделни проверки. Недекларираните общо 890,32 грама златни накити са открити във вътрешни джобове по дрехите на турски гражданин, шофьор на товарен автомобил и в дамска чанта на българска гражданка, пътничка в лек автомобил. 
Контрабандните златни изделия подлежат на отнемане в полза на държавата.
При единия случай, камионът с турска регистрация е пристигнал на трасе „Входящи товарни автомобили" на КГПП-Лесово на 5. ноември. Превозвал е текстил и други стоки от Турция за Унгария и Полша. На българския митнически пункт, превозното средство е селектирано за проверка от служители на митническа мобилна група. По време на проверката, при личен преглед на шофьора, във вътрешни и странични джобове на якето му са открити от митническите служители 5 пакета, увити в черно тиксо. Установено е, че пакетите съдържат общо 736,32 грама бижутерски изделия от жълто и бяло злато. Освен недекларираните златни изделия, митническите служители откриват във фабрични кухини в кабината на шофьора 150 кутии цигари без акцизен бандерол с марка „Karelia OME". За контрабандните цигари, срещу шофьора на камиона, турски гражданин, е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. За недекларираното злато на стойност 50 069,76 лв, според експертна оценка, срещу турския гражданин е образувано досъдебно производство по описа на Митница Бургас, което се провежда от разследващ митнически инспектор, под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол.

При друга проверка на ГКПП-Лесово, 154 грама контрабандни златни накити на стойност 10 472 лв. са открити в джобове по дрехите и в дамска чанта на българска гражданка. Тя е пътувала в лек автомобил с българска регистрация от Турция за България на 27 октомври. По искане от гранична полиция, митническите и гранични служители на ГКПП-Лесово извършват съвместна проверка на автомобила и пътниците. Срещу българската гражданка е съставен акт за установяване на административно нарушение.

 

Снимка: АМ

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK