Златният квартет „Фрош“ със специална фотосесия с публиката след концерта си в Кюстендил

Снимка: Личен архив

Всеки, посетил концерта на струнен квартет „Фрош“ в понеделник, 20 май, в Художествената галерия „Владимир Димитров-Майстора“, ще има възможност да участва в специална фотосесия с четиримата изпълнители.

„Златният квартет“ ще изнесе концерт пред кюстендилската публика като изпълнение на ангажимента си според статута на Националната награда „Марин Големинов“. Миналата година талантливите музиканти от „Фрош“ бяха удостоени с наградата „Златен квартет“, която съпътства националната награда за музика, учредена от Община Кюстендил и Министерството на културата по инициатива на  Музикално сдружение „Марин Големинов“.

Финансовият еквивалент на наградата се осигурява от спонсор, а „златният квартет“ има  задължението /или удоволствието / на следващата година да изнесе в Кюстендил самостоятелен концерт.

Първи носители на награда „Златен квартет“ станаха изпълнителите от „Кварто квартет“, след тях – „София квартет“, квартет „Фрош“ е нейният трети носител. Четиримата от квартета са Негина Стоянова – цигулка,  Петя Димитрова – цигулка,  Мария Вълчанова – виола, и  Атанас Кръстев - виолончело.

Предстои ни среща с една изискана програма, която прави чест на всяка амбициозна формация, а и на публиката, сподели диригентът Райчо Христов, председател на Музикално сдружение „Марин Големинов“.

Концертът, който е трети в програмата на Майските музикални дни 2019, ще започне в 19 ч. Билети за него могат да се закупят в офиса на музикалното сдружение на ул. „Пауталия“ № 5, припомни Павел Чавдаров, член на Управителния съвет на сдружението.

Той изрази удовлетворението си от това, че въпреки драстични промени в духовните ценности у нас през последните три десетилетия, Кюстендил продължава да има своята стойностна и компетентна музикална публика.

Очаква се сред посетителите на концерта в Художествената галерия да бъде и сериозна представителна група от кюстендилска фирма, която спонсорира наградата „Златен квартет’.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK