Златният глас Калояна Георгиева със златен медал от „Орфеево изворче”

Калояна Георгиева, снимки: личен архив

Златният глас на Югозападна България Калояна Русева Георгиева спечели първо място във фолклорния конкурс „Орфеево изворче” в Стара Загора.

Кюстендилката е последна година студент в ЮЗУ „Неофит Рилски” по специалността „Народно пеене”. 22-годишната красавица е успяла да се пребори в конкуренция с още около 40-50 професионални изпълнители.

Кали е впечатлила журито с две изпълнения – „Жетва женем” на Олга Борисова и „ Рада мома”. Песните са изпълнени под съпровода на възпитаниците от Пловдивската музикална академия – Елин Костадинов и Евгени Димов.

За трети пъти Кали обира медалите от „Орфеево изворче”. „Самата аз бях болна, но въпреки това се справих. Благодаря и на момчетата, който свириха за мен и още една изпълнителка. Чувствам се много щастлива от постигнатото”, каза пред ИНФОМРЕЖА Кали.

22-годишната кюстендилка от 3 годишна започва изпълненията си на сцена. Зад гърба си има над 11 златни медала и десетки грамоти от спечелени призови места в различни фолклорни конкурси в цялата страна.

За трети път Калояна Георгиева печели златен медал в „Орфеево изворче”, който преди е носел името „Златна лира”.

Екипът на ИНФОМРЕЖА пожелава още много творчески успехи на Калояна, която за пореден път прослави родния си град в страната!

 

Калояна Георгиева, снимки: личен архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK