„Златни ябълки“ за 14-а поредна година дава поле за изява на талантливи деца

Снимка: МДМФ "Златни ябълки"

От 13 до 15 октомври в Кюстендил ще се проведе 14-о поред издание на Международния детски музикален фестивал „Златни ябълки“ 2017. Откриването е от 18.00 часа на 13-и октомври в голямата зала на читалище „Братство 1869“.

Международният детски музикален фестивал "Златни ябълки" се провежда всяка година през есента в град Кюстендил. Той събира талантливи деца от България и цяла Европа. Фестивалът се организира благодарение на ентусиазма на Иван Стойнев, дългогодишен ръководител на детска вокална група "Тип Топ", създадена през 1984 г.

Основната цел на "Златни ябълки" е да даде възможност за изява на талантливите деца на България, да възпита отношение към добрата българска музика.

Мисията на фестивала е да събира деца от различни държави, с различна националност, които споделят любовта към хубавата музика.

Участниците са разделени в две възрастови групи - от 6 до 9 и от 10 до 14-годишна възраст. Жури, съставено от професионалисти в областта на музиката и детската песен в частност, избират победителите.

Талантливи участници от Международен детски музикален фестивал "Златни ябълки" печелят награди от представянето си в други международни фестивали в Сърбия, Македония, Албания, Австрия и др.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK