„Златен грозд” 2016 в Мелник отново събра ценители на виното от цяла България и чужбина

Снимки: Община Сандански

За пети пореден път Фестивалът на мелнишкото вино „Златен грозд” събра под уникалните пясъчни пирамиди на най-малкия град в България ценителите на хубавото вино, съчетано с неповторима атмосфера и кръшни хора.

И тази година двудневният фестивал, организиран от „Сдружение за Мелник”, под егидата на Община Сандански, започна с църковен водосвет и приветствие от заместник-кмета на Община Сандански – Зорица Органджиева.

Жителите и гостите на китното градче, събрало и съхранило в себе си традицията на поколения българи, освен на прочутото мелнишко вино, се насладиха и на богатата фолклорна програма от Духов оркестър - Сандански, Ансамбъла за народни песни и танци при Читалище „Отец Паисий – 1919” Сандански, Кукерска група от град Петрич, която се превърна в атракция за всички, Фолклорна група при читалище - с. Овчарци, община Сапарева баня, Група за народни танци „Македонска хубост”, фолклорните групи при читалищата на с. Струма, с. Склаве, с. Катунци и с. Голешево , както и Родопски гайди.

Сред многото музика и танци всички имаха възможността да дегустират и оценяват вината от местни сортове, като бяха отличени и най-добрите продукти на местни винарни и домашни производители.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK