В Банско се готвят за първото издание на фестивал "Балкански котел"

Снимка: Община Банско

До утре, 22 юни, е крайният срок за подаване на заявки за участие

На 2 и 3 юли в Банско ще се състои първото издание на фестивал на балканското веселие „БАЛКАНСКИ КОТЕЛ“.

 Във фестивала могат да вземат участие изпълнители от всички жанрове на изкуството – певци, инструменталисти, танцьори, групи за изворен фолклор и пресъздаване на обичаи, както и кулинари – професионалисти и любители.

„Станете част от грандиозното балканско веселие с песни, танци и традиционни вкусотии! Опитайте или сами забъркайте вкусни гозби в бълбукащия балкански котел! Спечелете атрактивни награди! Насладете се на величието на Пирин планина!“, отправят покана организаторите на фестивала.

Първата по рода си проява в Банско ще представлява музикално-танцова фиеста с участието на атрактивни професионални и любителски формации и индивидуални изпълнители от България и Балканите. Ще има надсвирване и надиграване, флашмоб, пищна кулинарна изложба на традиционни бански специалитети с участието на шеф готвачи от ресторанти и механи в Банско. А галаконцертът, в който ще се изявят обичани певци, музиканти и танцьори, ще бъде съпроводен от атрактивно лазерно шоу.

Всеки, който иска да участва във фестивалната програма, трябва да подготви своя номер, за да покажете таланта си пред публика на сцената на площада в Банско - песен, танц, инструментално изпълнение и др. А за включване в кулинарното състезание е необходимо да бъдат донесени приготвени от участниците гозби, чрез които те ще покажат кулинарните традиции в своя край.

За участниците са подготвени атрактивни награди - награда на Община Банско, награда на Продуцентска къща "ЕНИ филм" - заснемане на професионален видеоклип, безплатно участие във фестивал на Продуцентска къща "ЕНИ филм" - "Дъга над морето" - Лозенец, "Родопска угодия" - Пампорово-Чепеларе, "Чуйте Девин" - Девин, "На върха" - Боровец, "Море от звезди" - ММЦ-Приморско, ваучери за безплатна нощувка в хотелите партньори, ваучери за безплатна вечеря в ресторанти и механи в Банско, грамоти и медали.

За тези, които ще се включат във фестивала, хотелите и ресторантите в Банско предлагат специални отстъпки в дните на провеждане на събитието. При настаняване в посочените хотели участниците не плащат такса участие.

Предложението за настаняване на преференциални цени се отнася за следните хотели:

ПЛАНИНСКИ РОМАНС СЕМЕЕН ХОТЕЛ И СПА

ХОТЕЛ "КАЗА КАРИНА" – БАНСКО

ХОТЕЛ "ТРИНИТИ РЕЗИДЪНС"

NORTH STAR

БЕЛВЕДЕРЕ ХОЛИДЕЙ КЛУБ

За участие в концертната програма без настаняване в предложените хотели, изпълнителите плащат такса участие в размер 10 лв. на човек.

За повече информация:

https://myfestivals.bg/…/balkanski-kotel-uslovia-za…

А апликационната форма може да се изтегли от:

https://myfestivals.bg/

Заявки се подават на имейл: [email protected]

Краен срок за подаване на заявки за участие - 22.06.20021 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK