Слагат надпис на фактурите: Искат Ви пари по телефона. Спри, не се доверявай!

Снимка: Infomreja.bg

По покана на зам.-министър Стефан Балабанов днес се състоя работна среща с представители на електроразпределителните дружества. Целта на разговора бе обсъждане на възможност за сътрудничество в превантивните усилия на МВР срещу телефонните измами.

Зам.-министър Балабанов постави темата за дискусия -  идеята е на фактурите, които потребителите получават за ежемесечното си потребление, да бъди изписан кратък текст, който отново да напомня и предупреждава за този вид престъпления.

Всяко усилие да предпазим хората от измами, си заслужава – бе единодушното становище на представителите на електроразпределителните дружества. Те допълниха идеята с различни варианти, които биха могли да бъдат мултиплицирани в една такава кампания.

Заедно приеха и текста, който може да бъде вписан „МВР предупреждава: Искат Ви пари по телефона. Спри, не се доверявай! Това е измама.“ Обсъдиха и възможността този проект да продължи шест месеца, след което да се анализира резултатът от него с оглед на бъдещи съвместни инициативи.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK