Над 30 млади творци от Разлог и Германия откриха съвместна изложба

Снимки: Община Разлог

Забележителен финал на творческите класове по театрални импровизации, живопис и арт квилинг

Снощи в голямата зала на Читалище "15.09.1903 г." в Разлог бе открита изложба с творби на деца от Разлог и Германия. Тя е резултат от работата на над тридесет млади творци, работили заедно в класовете по живопис и арт квилинг, част от лятната академия за изкуство "Огънят на Орфей".

Многобройната група включва ученици от Националната художествена гимназия и от Езиковата гимназия в Пловдив, деца от школата по изобразително изкуство в Разлог и младежка група от Потсдам, Германия. Заедно с тях творили художниците Йордан Йорданов (Разлог),Иван Арабаджиев (Стара Загора), Сабине Рейч и Ева Ковалски (Потсдам), както и Ирина Раднева (Пловдив).

Творческа група е работила върху два проекта. Единият е "Лабиринт от думи", посветен на делото на светите братя Кирил и Методий (по идея на гостите от Германия).

Другият проект е посветен на разложката мозайка, изобразена върху дървени плочки и платна,която ще бъде дарена на Община Разлог в знак на признателност за добро гостоприемство през годините.

След показаната изложба, феерия от звуци и багри, емоции, добро настроение и красота демонстрира творческият клас по актьорско майсторство на Мария Димитрова, своите артистични заложби представиха и децата от Германия и Разлог.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK