Силен трус удари Хърватия, има жертва

Снимка:iStock

Трусът бе регистрирано в 6:24 часа местно време

Земетресение с магнитуд от 5,3 по Рихтер удари хърватската столица Загреб тази сутрин, съобщи Европейския средиземноморски сеизмологичен център (EMSC).

Трусът бе регистрирано в 6:24 часа местно време. Епицентърът е на седем километра от Загреб, на дълбочина 10 километра.

15-годишно дете е първата жертва от земетресението от тази сутрин в хърватската столица, съобщиха от "Спешна помощ" в Загреб.

"Има пропукани стени по жилищата и сградите във Върбик и Драшковичевой. На места има пропаднали покриви. На места има заклещени хора", съобщават от противопожарната служба в хърватската столица.

Тази сутрин започна извънредно заседание на държавното ръководство. В срещата участват президентът Зоран Миланович, председателят на парламента Гордан Яндрокович, премиерът Андрей Пленкович, вицепремиерът Дамир Кърстевич и кметът на Загреб Милан Бандич.

Сериозни щети има върху сградата на "Петрова болница", както и в очната клиника. Има и ранени.

Вътрешният министър Божинович призова хората, които са излезли пред сградите, да бъдат на разстояние от тях, за да не пострадат.

Най-голямата катедрала в Загреб е със сериозни щети, множество комини са рухнали върху тротоарите, по улиците има множество отломки от сгради - тухли и керемиди, а прозорците на много сгради са разрушени.

Множество сгради са напукани. На много места в Загреб се чуват сирени. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK