110 години вяра и романтика! С празнична седмица почетоха своя патрон в СУ-Хаджидимово

Снимки: СУ-Хаджидимово

Наградиха победителите в петте конкурса, посветени на Никола Вапцаров

110 години – вяра и романтика!

В СУ "Никола Вапцаров" - Хаджидимово, измина една вълнуваща, емоционална и тържествена за учениците и учителите седмица, посветена на 110 години от рождението на патрона на училището - Никола Вапцаров.

А конкурсите не бяха никак малко: за рецитиране на Вапцарови стихове, за рисунка по стихове на Вапцаров, компютърна рисунка на тема "Моето училище – моят втори дом”, написване на есе по тема за живота в училище и живота и делото на Вапцаров, презентация на тема „Моето училище – моят втори дом”.

Седмицата бе и изключително емоционална, най-вече заради спортните дейности, които се проведоха в училището - масов лекоатлетически крос за учениците V – XII клас, турнир по футбол, волейбол, баскетбол.

Тържествена – заради грандиозното тържество по-случай  патронния празник на училището. То се проведе на 7.12.2019 г. в салона на НЧ „Яне Сандански”. Пред препълнения салон учениците играха, пяха, танцуваха.

Вапцаровците от VII – XII клас представиха театралната постановка „ Разстрел”. Публиката се наслаждаваше на певческите изпълнения на малките първокласници Йоана Дюлгерова и Атанас Милушев, на соловите изпълнения на ученичките  Цанка Димитрова и Гергана Атанасова.

В концертната част участваха и танцьори от община Чашка, Република Северна Македония.

Гости на тържеството бяха кметът на община Хаджидимово - Людмил Терзиев, кметът на община Чашка - Горан Стояновски, г-жа Войнова – инспектор РУО - гр. София, видни общественици, учители пенсионери и бивши възпитаници на СУ „Никола Вапцаров”.

Градоначалниците на Хаджидимово и Чашка поздравиха учениците и учителите по случай патронния празник на училището.

Кметът Людмил Терзиев награди изявени учители и учениците, заели първи места в различните конкурси.

Вълнуващото тържество завърши с изпълнение на песента „Имала майка” от Гергана Атанасова. Постепенно на сцената излязоха всички участници, които запяха песента и развяха българския трибагреник.

В края цялата публика се изправи на крака и запя заедно с участниците. Не бяха малко и сълзите в очите на зрителите. Сълзи от възхищение, емоции и възторг.

Таня Типова – старши учител в СУ „Никола Вапцаров”

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK